woensdag 28 oktober 2009

Max20 oktober vertrok Zarah naar Nederland. Daar werd ze liefdevol opgenomen in de roedel Berner Sennens van kennel Het Rijkenspark van Karla Zurhaar en Bert Rodink (http://home.tiscali.nl/rijkenspark/) in Dalfsen. Een prachtige reu genaamd Max was uitverkoren om samen met Zarah een nestje mooie gezonde pups te maken.
Karla heeft Zarah op een leeftijd van 8 maanden aan mij overgedragen en het was dus een leuke manier voor haar om te ervaren wat een geweldige hond Zarah is geworden: Karla: "Zarah is een schat om mee te leven…kan me voorstellen dat je haar mist. Ze krijgt van iedereen een aai over haar bol en ze is blij met iedere aandacht van alle mensen die voorbij komen."

Na een week in nederland bij het Rijkenspark ieders hart gestolen te hebben, was het gisteren eindelijk de beurt aan Max (zie foto) om Zarah de liefde te verklaren.
Na 10 dagen loopsheid was het progesterongehalte van Zarah nog superlaag. Pas een week later was het op het goede peil en dat zorgde ervoor dat ze er zowel lichamelijk als geestelijk helemaal klaar voor was om gedekt te worden. Maandag was ze al heftig aan het flirten met de jonge reuen bij het Rijkenspark, die in een ren liepen en waar ze uitdagend voor heen en weer ging lopen.

Karla Zurhaar van het Rijkenspark schreef me het volgende verslag van de eerste dekking in een mail: "Zarah en Max vonden elkaar wel heel leuk en erg veel gespeeld werd er niet……Zarah ging staan en Max dook er bovenop! Het is net haar grootmoeder Beer: geen kennismaking maar gewoon je werk als reu doen en geen tijd verspillen! Zarah was er geestelijk maar ook lichamelijk klaar voor….
Morgen weer een nieuwe dekking …ben benieuwd of ze hem nog steeds leuk vindt, want grootmoeder Beer gaf een reu maar 1 of 2 dagen de kans en dan was de pret voor de reu afgelopen."

Dus we zijn erg benieuwd hoe het die tweede keer gaat. Waarschijnlijk volgen daarna ook wat foto's van de twee geliefden samen.

Oma Beer:

6 opmerkingen:

 1. Dat worden mooie pups!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heeeeeeel mooi!Wat een bjoeties zeg, resultaat, bjoeties van pups, zal duimen dat er wat op zit!michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig hoor, puppies!! Jammer dat wij ze niet zien, dus wel veel foto's maken hoor!! Veel sterkte met alles!

  Liefs Irma en Alexandra, Kiko en Bucks

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor dat alles goed gaat met Zaar.
  Misschien dat wij de gelukkige zijn die een puppie van Zaar krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog steeds helemaal ontroerd over Zaar met haar pup. Wat een pracht!
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bonjour Zara,
  Gefeliciteerd met je prachtige dochter.
  Wij zij heel ontroerd over je verhaal.Wij hopen jullie in 2010 te ontmoeten

  Een stevige omhelsing van Goser.

  Ans & Kees

  BeantwoordenVerwijderen