donderdag 19 november 2009

Centimetertje erbij

Het gaat niet snel, maar toch wel weer een beetje meer omvang.

Het leventje van Zarah gaat gewoon z'n gangetje. 's Ochtends relaxed uitslapen, nadat de baasjes zijn opgestaan en een paar knuffels hebben uitgedeeld weten de dametjes dat het nog wel even duurt tot er gewandeld en gegeten gaat worden. Dus rekken ze zich even uit en gaan gewoon lekker verder met doezelen in het ochtendzonnetje op de bank, in de luie stoel of op een favoriet plekje op de grond.
Dan komt een van de baasjes de honden roepen en gaan ze pret maken. Lekker wandelen, rennen en vooral veel snuffelen en sporen zoeken. Poepje en plasje en dan weer naar huis, waar een lekkere bak brokken wordt geserveerd.
Dan is het weer uitrusten geblazen van al deze inspanningen.
Als dan na allerlei bezigheden de baasjes ook aan tafel gaan (vandaag was dat weer eens buiten in het zonnetje! 19 november!!! Lees de gewone blog) is het opletten geblazen: een strategisch plekje onder tafel opzoeken en hopen dat er wat naar beneden valt. Dat kost ook weer de nodige energie, dus gelijk maar weer een tukje daarna. Dan wordt het spannend, wat gaat er gebeuren vandaag? Gaat het baasje buiten werken: gezellig erbij liggen. Gaat ze binnen klussen: ook lekker in de gaten houden wat ze doet en erbij blijven (hopelijk komt er geen stofzuiger aan te pas, daar is niks aan, daar wil je niet bij zijn). Gaat ze weg: da's minder... Dan gaan we maar slapen en afwachten wanneer ze weer terug komt en wat ze mee neemt. Als het andere baasje dan wel thuis blijft, kan dat gunstig zijn, die maakt altijd extra lange wandelingen met de dames!



Maar gewandeld wordt er sowieso. Allemaal weer om erg moe van te worden, dus als het even kan gauw weer wat doezelen.
Dan gaan de baasjes weer eten en moet je weer paraat zijn onder tafel. Na het eten zijn er weer brokken en even een gang naar buiten om de behoeften te doen.
's Avonds is het knuffeltijd. Als het even kan kruipt Zaar dan bij de baasjes op de bank en dwingt af met pootjes geven of neus duwen om lekker gekriebeld te worden. Niets is lekkerder dan tussen de twee baasjes en door allebei geknuffeld worden!
Dan voor het slapen gaan nog even naar buiten en dan snel slapen want al die belevenissen daar wordt je erg moe van...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten