vrijdag 1 januari 2010

Nieuwjaar



Onze Innocence is vannacht weer behoorlijk gegroeid. Ze weegt nu al 668 gram, gisteren was dat 588 gram.
Gisteravond had ik haar uit nieuwsgierigheid nog een keer gewogen en toen waren er nog maar 9 gram bij. Het meeste groeit ze dus 's nachts, dat had ik niet verwacht.

Vanochtend hebben we met z'n allen het nieuwjaarsconcert gekeken. Onze huiskamer is boven en de "kraamkamer" is naast de keuken beneden. Daarom hadden we voor deze speciale gelegenheid de stoute schoenen aan getrokken en pup en moeder mee genomen naar boven. Inno op een vachtje voor de houtkachel, Zaar erbij, Sofie op afstand erbij, oliebollen en de vrolijke deuntjes van Strauss op de achtergrond. Dat was erg geslaagd.
Alleen was het op het laatst toch iets te vooruitstrevend wat Zarah betreft, dat Sofie zo dichtbij kwam. Er was aldoor al spanning als ze haar neus liet zien in de kraamkamer, maar nu ze uit nieuwsgierigheid iets te dicht bij haar pup kwam, heeft Zarah haar toch even laten weten dat dat niet de bedoeling was.



's Middags kregen we de eerste echte kraamvisite. Onze franse buren wilde dit kleine wondertje graag even bekijken. Dat mocht maar heel stil en heel voorzichtig. Dat ging heel goed. Zarah wilde de hele tijd met ze knuffelen en ondertussen mocht de visite dan best even over haar heen in de werpkist haar pupje bekijken.
Toen we daarna even wat zaten te drinken ging het weer mis tussen Sofie en Zarah.
We hadden Sofie boven gelaten, omdat Zarah al genoeg stress had door de visite. Maar toen Zarah haar pup lag te zogen, haalde we Sofie maar even bij ons, die wordt anders wel erg verwaarloosd. Maar Zarah was ineens weer te voorschijn gekomen, liep de (kleine) kamer in en Sofie viel haar gelijk aan. Waarschijnlijk voelde ze zich gelijk bedreigd door Zarah en schoot gelijk maar in de verdediging. Dat was wel wat heftig, zoals dat altijd zo is in een kleine ruimte, onder tafel en in een nauw hoekje. Gelukkig niks gebeurd, niet eens een glas gebroken of zo!

Jammer dat die spanning er is. Dat maakt de aanwezigheid van Innocence in ons midden iets gecompliceerder.
Maar de voorspelling is dat het over een week of drie allemaal goed zal gaan. In de natuur laat de wolf haar pups dan ook voor het eerst aan de roedel zien. Ben benieuwd....

Hieronder nog een foto van Zaar en mij op het bed naast de werpkist waar Innocence in ligt te slapen. Samen kijken we naar haar. Zarah zoekt me vaak op om even innig contact te hebben. Alsof ze toch een beetje steun of troost of zo zoekt.
Nou die kan ze bij mij krijgen hoor!

1 opmerking:

  1. Lieve Rene, Ellis, Zaar, Sophie en Inno

    De allerbeste wensen vanuit Papendrecht!

    Veel liefs,

    Martijn & Nathalie
    Sjors & Max

    BeantwoordenVerwijderen