zaterdag 20 februari 2010

Dappere dodo

Wat maakt een pupje van 7 weken toch een hoop mee elke dag.
Alles is nieuw, alles is spannend en daarom moet alles onderzocht worden. Op deze leeftijd gaat het karakter van de pup zich manifesteren. En dat belooft wat voor Innocence!



Onze Inno is een enorme dappere Dodo. Als ze ergens van schrikt, schiet ze even weg en draait zich vervolgens gelijk om, om eens even te gaan onderzoeken waar ze nu van geschrokken was. Alle dingen waarvan ik gewend was dat pups de eerste keer erg bang van zijn, doen haar niks. Een stoel of een strijkplank over haar hoofd heen tillen om elders neer te zetten, daar hapt ze naar omdat ze dat wel eens beter wil onderzoeken. Een grote vuilniszak uitschudden om hem open te krijgen, daar hangt ze gelijk in. Een stofzuiger heeft een erg aantrekkelijke slang en snoer om flink mee te spelen. Zet je hem aan, kijkt ze even op en gaat vervolgens weer vrolijk verder met spelen.
Stevig persoonlijkheidje! En ook naar de andere honden. Krijgt ze een snauw van Sofie, zo van 'wegwezen kleine opdonder ik wil niet met je spelen', dan keert ze zich om en doet gewoon weer een uitdaag-poging. Na een aantal snauwen is het steevaste resultaat dat Sofie maar verkast om dat getut van die pup te ontlopen. Zo ook met Zarah, die niet altijd met haar kroost wil spelen. Alleen als Inno te lang te hard aan haar tepels sabbelt/knabbelt wil ze iets steviger uitvallen naar haar. Ook produceert Zarah dan een blaf die ik nog nooit van haar gehoord heb. Een compleet nieuw geluid: 'hou op!'.
Maar ook daar is de kleine troel niet echt van onder de indruk. Ze snapt de boodschap van mama gelukkig, maar keert vervolgens terug om eens flink in moeders wang of oor te bijten: 'dan maar spelen'.



Inno is ook behoorlijk intelligent. Oefeningetjes als 'zit' heeft ze snel door. Ze kan zich ook snel aanpassen aan een situatie. Snapt snel mijn gewoontes en gemoedstoestand. Volgt me als er wat te halen valt voor haar en volgt me niet als ze dreigt alleen in haar kamertje te moeten blijven of als ik haar naar binnen wil halen en ze nog buiten wil blijven spelen.

Haar band met Sofie is ook interessant. Soof heeft het niet zo op die kleine beweeglijke bijter. Dus ontlopen is de gebruikelijke tactiek van Sofie. Maar af en toe als Inno's aandacht niet op Sofie is gevestigd, is dat kleintje wel interessant en benadert Soof de pup voorzichtig, besnuffelt haar en is geïnteresseerd. Buiten is ze wat makkelijker met Inno en heeft ze zelf wel de neiging om met haar te spelen. Inno van haar kant blijft proberen bij Sofie in het gevlij te raken. En na vele pogingen hanteert ze dan een hele oude, wijze tactiek: 'If you can't beat them, join them!' Ze gaat dan lekker bij Sofie liggen slapen!

1 opmerking:

  1. Hallo lief klein ondeugende troela!
    Je bent een heerlijke pup van 7 weken oud...en je lijkt naar mijn idee ontzettend op je halfbroer Maxxie. Je hebt al flinke voorpoten en een ondeugende snoet...ook door je geweldige aftekening!
    Heb een beetje geduld met de toenadering van Soof...het komt allemaal goed en ook zij zal je opnemen in de roedel...je kan nog een hoop van haar leren!!!
    Dikke knuf aan jou en je ma..en Soof.

    Groetjes aan de baasjes!

    Liefs,

    Naat

    BeantwoordenVerwijderen