donderdag 4 februari 2010

Veranderingen

We hebben beneden een kamer. Dat is onze eetkamer. Deze hadden we omgedoopt tot kraamkamer. Werpkist (geleend van Bert en Karla) erin en bed ernaast. Zo hebben we de eerste weken van Inno's leven een lekker beschut hokje voor haar gehad.
Maar voor een pup van vijf en een halve week, is zo'n hokje te beperkt. 's Nachts wil ze er uit naar haar moeder toe die ernaast op bed ligt en piept dan het hele huis wakker (wij slapen er pal boven!). Overdag wil ze ook steeds langere perioden de wereld verkennen. Om daarbij in de buurt te blijven is soms even niet zo handig, omdat je met heel andere dingen bezig bent. Dus moesten we de kamer drastisch gaan veranderen.
Puppie-proof moet het zijn. Dus alles wat gevaarlijk kan zijn voor een pup en zich op pup-hoogte bevindt moet worden verwijderd of afgedekt. Je wil echt niet weten wat je dan allemaal tegenkomt. Snoeren, stopcontacten, kasten waar ze in kan enz..
Bed weg, werpkist gedemonteerd en een hoek ervan laten staan, zodat Innocence nog een stukje van haar vertrouwde omgeving houdt en het is ook handig om snoeren en stopcontact af te dekken. We hadden een paar dagen geleden al een mand voor haar geregeld, zodat ze een eigen plekje heeft. Die hadden we er in de werpkist bijgezet en 's avonds had ze het al helemaal geadopteerd als haar plekje en verdween ze er met een kreun in en sliep gelijk.

Hieronder zie je de veranderingen die haar nestje heeft door gemaakt.
Eerste foto is gemaakt toen ze één dag oud was, ik was bij haar gaan zitten in de werpkist om haar aan mij te laten wennen. Ze heeft een groot dun kussen centraal in de bak liggen en ze kruipt zelf lekker midden onder de warmtelamp.
Tweede foto is als ze 22 dagen oud is en een kleiner kleedje heeft en veel kranten. Ze is zelf gaan plassen en poepen (de eerste weken is het de moederhond die dat op gaan helpt door haar buik en kontje likt en zorgt ook voor de verwijdering van alles wat er uitkomt. Die plasjes en poepjes zie je liever niet op het kussen (de intentie om uit het nest te gaan is vanaf het begin prima, maar ze is soms wat lui en loopt net tot over de rand van het platte kussen, waardoor haar kontje net boven de rand hangt en het plasje toch half op het kleed komt.
Derde foto is zoals het nu is. Geen bak meer om het nest en lekker veel ruimte om te spelen. Ze doet het gelijk al heel goed, want als ze moe is zoekt ze gelijk haar roze mandje op en gaat erin of half eruit hangend in slaap. (let vooral op weer zo'n lui plasje wat rechts in het beeld ligt. 30 cm verder liggen de kranten.

Dat wordt spannend vannacht. Ben benieuwd waar ik haar vindt morgen ochtend...



1 opmerking:

  1. Hoi Inno, wat een avontuur... je krijgt een echt grote meidenkamer! Nu nog goed oefenen om op de kranten je behoefte te doen en je bent klaar voor de buitenwereld. Er staat jou namelijk heel veel moois te wachten daarbuiten!!! Zonnetje...veel bomen...veel stokbrood...allemaal vriendjes die logeren in Huize Boris... en dan aan het einde van dit jaar heel veel sneeuw!!! High Five van je grote broer Max en een lebber van Sjors

    BeantwoordenVerwijderen