maandag 26 juli 2010

Lieve Innocence...



"Innocence, wat ben en blijf je toch een plezier om naar te kijken. Uren kan ik daar mee bezig zijn. Het contact tussen jou en je moeder Zarah is vertederend en soms ook komisch, hondengedrag-technisch erg interessant en heel boeiend in al zijn details. Jullie knuffelen, spelen, knabbelen aan elkaar en soms ga je er gewoon voor staan of liggen, zo dat Zarah je wel moet verzorgen, oren of kontje schoonlikken.
Jou gedrag naar "tante" Sofie is ook erg aandoenlijk: je likt aan haar snuit, brengt kadootjes en laat haar op alle manieren weten dat zij je favoriete tante is.
Het plezier wat je beleeft aan het contact met andere honden (van de gasten in huis Boris) is aanstekelijk. De honden vinden je eerst wel wat opdringerig, maar vallen meestal wel voor je charmes. Toch wel een lief pupje, toch maar even mee spelen.
Soms ga je te ver en krijg je een snauw, maar daar leer je van en dat draagt bij aan je goede karakter.
Innocence, je bent en blijft een genot in ons midden. Blijf nog maar lang een pup, want het gaat wel een beetje te snel."





Af en toe kijk ik nog eens naar wat foto's van de andere pups die we hebben gehad: Jard en Frida, onze eerste twee berners en Sofie. Dan probeer ik foto's te vinden waarop ze de leeftijd hebben die Inno nu heeft, om te vergelijken.
Zo vond ik foto's van Sofie van ongeveer 8 maanden oud en van Zarah toen ze net bij ons was samen met Sofie toen respectievelijk 8 en 10 maanden oud. Dat zette me wel even aan het denken. Die twee dametjes zijn daar al zo volwassen op, zo echt berner sennen. Dan moet Inno in een maand tijd toch nog wel erg gaan veranderen. Wat zal dat dan snel gaan!
Hieronder Sofie van 6 maanden (in het midden, samen met Boris en Frida), 6, 5 maand (met Boris), 7 maanden (met Frida op achtergrond, buiten) en met 8 maanden (opblaasband om nekje want net gecastreerd).
Duidelijk overeenkomsten, maar ook verschillen. (Sofie was veel sneller met het krijgen van een volwassen vacht, met heel veel krullen!) Als laatste haar mams Zarah toen ze net bij ons was op een leeftijd van 8 maanden. Ben benieuwd of ons Ientje dan ook al zo mooi in haar vachtje zit...

Kijk zelf maar. Leuk he?!






2 opmerkingen:

  1. Hallo folks!

    Prachtig om te zien hoe Ientje uitgroeit tot een prachtige jonge dame. De tijd vliegt...maar toch ontwikkelen ze allemaal anders! Wij zien het al bij Sjors en Max. Max is sneller volwassen dan Sjors... Sjors denkt dat ze nog steeds een pupje is hahahaha. Max neemt het gedrag wel steeds meer een beetje over... is wel erg leuk om te zien... lobbes die Sjors uitdaagt en denkt dat hij het gaat winnen...jammer... hihihihi
    Hoe gaat het met jullie???

    Liefs, Naat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige fotoos zeg.Mega groot opblazen en op een canvas plakken! Warme groet,Cielxxx

    BeantwoordenVerwijderen