zondag 18 juli 2010

Puber



Onze kleine Innocence heeft nu echt alle kenmerken gekregen van een pubertje:
veel te lange benen, dun, slungelige bewegingen en een raar koppie (nog steeds van die pup-pluizen op haar kop en oren).
Maar het pubergedrag blijft uit! Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik dat bij onze berners nog nooit heb meegemaakt. Alle verhalen die je hoort en leest daarover heb ik bij onze pubers nooit gemerkt.
Ze zouden ineens niet meer gehoorzamen, commando's niet meer opvolgen, stoute streken uithalen en dominant gedrag gaan vertonen. Sorry hoor, maar Inno luistert als de beste, doet al haar oefeningen met veel aandacht en plezier, is niet ondeugender dan normaal en heeft geen neigingen om aan het gezag van al haar roedelgenoten te gaan knagen (inclusief de mensen!).

We hadden laatst een Cane Corso pup een week in huis Boris, die duidelijk wel iets meer pubergedrag vertoonde. Ze was een kleine maand ouder dan Inno en die twee hadden erg veel lol samen. Ze begon hier voor het eerst waaks te blaffen met een heel diepe volwassen klank (dat heb ik haar nog nooit in NL horen doen, zei haar bazinnetje) en kreeg er geen genoeg van Inno flink in haar nekvelletje te pakken als ze een robbertje aan het stoeien waren. Volgens baas en bazin had ze in haar leventje voornamelijk volwassen honden om zich heen gehad en kon ze nu voor het eerst de baas spelen over een andere hond: Inno dus.
Lang-leve-Inno: ondanks dat ze grotedeels het onderspit moest delven en flink in haar nekvelletje beknabbeld werd, vond ze het toch allemaal erg spannend en gezellig en ging vrolijk door met spelen en uitdagen.
Prachtig om te zien hoe Inno haar puber-vriendinnetje Fay meenam en haar alle spannende plekjes ging wijzen, net zoals kinderen dat met elkaar doen. "Kom Fay, deze kant op, daar is een watertje. Kijk Fay, als je zo loop kan je lekker door het water rennen. Hier moet je zijn Fay, hier komt een waterstraaltje uit de muur. Kom je mee, hier boven kun je leuk tussen de bomen rennen....!" En ja hoor, Fay erachteraan en een pret dat ze hadden. Net twee Pietje Bellen! En vies dat ze waren! Dat kwam doordat Fay had uitgevonden dat je leuk in de bak onder de bron kon springen in het water. Dan kon je eindeloos roepen, maar het pubertje kwam er uit als ze er zelf zin in had.





We zijn met Inno wat langere wandelingen aan het maken. We zitten nu op een klein uur. Dat gaat prima en ze kan het goed aan. Ze vindt het ook geweldig, geniet er zichtbaar enorm van. Helaas kunnen we het niet zo vaak doen, want we moeten dan wel met z'n tweetjes met ze lopen en René is nog steeds 3 keer in de maand een paar dagen in NL. Ook zijn de temperaturen op dit ogenblik te hoog om met goed fatsoen met een Berner ovedag een lang stuk te gaan wandelen. Het zijn nu eenmaal absoluut geen zwemmers, dus een verkoelend bad tussendoor zit er niet in, hooguit een beetje pootje baden. Dan worden ze van het wandelen dus te veel oververhit. Vooral Sofie met haar enorm dikke vacht trekt dat niet. Dus doen we dat niet.
Ik ga gauw eens foto's maken tijdens een wandeling, want dat is zo'n heerlijk gezicht die drie meiden samen over bergen, door velden en in bossen snuffelend, rennend, spelend of gewoon vooruitsjokkend...

Ze komen net binnengelopen: René heeft even een avondwandeling met ze gedaan. De tongen hangen op de grond en ze ploffen gelijk neer. Moe maar voldaan.
En dan heerlijk een dutje doen, dan is het toch weer een echt lekker puppie: zoet, zacht en super knuffelig:


1 opmerking:

  1. wat gaat de tijd toch snel. Aan de ene kant is dat tof want dan zijn we weer snel bij jullie aan de andere kant niet zo leuk omdat kleine hondjes zo snel groot worden en ouder. Maar we blijven er enorm van genieten, net als van je blogs. Helemaal leuk om alles weer te zien en te lezen. Hele dikke knuffels, Ciel.xxx

    BeantwoordenVerwijderen