vrijdag 26 maart 2010

Moeder-dochter



Het is en blijft een heerlijk stelletje: moeder Zarah en haar dochter Innocence. Wat is het toch fijn dat Zarah zo'n moeder in hart en nieren is. Ze vindt Inno nog steeds het einde en vindt het heerlijk om veel met haar samen te zijn. Spelen, stoeien, lui een beetje met elkaar bakkeleien, schoonmaken en verzorgen.



Natuurlijk is voor Zarah haar kroost behoeden voor gevaar ook nog steeds belangrijk. Als we ze laten kennismaken met de honden van de gasten, is ze altijd op haar hoede. Ze mogen Inno gewoon begroeten, besnuffelen en er mee spelen, maar het moet wel rustig gebeuren. Is er enig gedrag wat lijkt op een te brute benadering van de pup grijpt ze in. Dan wordt er wat geblaft en gedreigd en dus duidelijk gemaakt dat ze haar Inno geen kwaad mogen doen. En wat leuk is: Sofie doet daar net zo hard aan mee. Die is ook een stuk defensiever dan normaal naar andere honden toe. (zie foto hieronder waarop Sofie die beschermend bij Inno staat)



Zarah is ook altijd wat minder op haar gemak als Inno zonder haar ergens mee naartoe genomen wordt. Zo heeft René haar van de week meegenomen naar zijn vriend Vincent om daar met Vincent zijn jonge onstuimige Airdale terrier te spelen.
Dan is Zarah echt onder de indruk. Ze snapt heel goed dat haar kind even weg is en neemt een afwachtende houding aan. Is nergens echt enthousiast voor te krijgen en blijft de hele tijd met een deel van haar bewustzijn luisteren of ze haar niet terug hoort komen. Als ze er dan echt weer is, wordt ze enigszins hardhandig verwelkomd met knabbelbijten in haar nekvelletje en wild spelen.



Ook Sofie verwelkomt Inno dan en gaat haar uitgebreid besnuffelen, om eens uit te vinden waar die kleine nou toch heeft gezeten. Overigens zie je Sofie heerlijk relaxed zijn als Inno er even niet is: ook wel even lekker rustig zo...

Tot slot een fantastische foto gemaakt door Irma (vaste gasten van huis Boris samen met haar partner Alexandra en hun golden retrievers Bucks en Kiko). Hierop zie je hoe leuk ons kleine Innootje al tussen de vreemde honden zit. Alsof ze er altijd al bij hoorden!

1 opmerking:

  1. Wat een geweldig stukje heb je weer geschreven!! En wat leuk dat onze foto's erop staan. Wij vinden het zelf ook echt een geweldige foto van Inno en Sofie, en heeft daarom ook een mooi plekje gekregen in ons fotoalbum. Die van alle hondjes bij elkaar is ook goed gelukt he, wat ze allemaal al niet doen voor een koekje!!

    Liefs van Irma, Alexandra en natuurlijk een poot van Kiko en Bucks

    BeantwoordenVerwijderen